HOME » BLOG » Blog #2 Tatdo's & dont's (deel1)

Blog #2 Tatdo's & dont's (deel1)

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 15:00

Jup, i'm doin it again!

Blogpost nummer 2 is er.
Deze gaat bestaan uit verschillende delen, 

In de eerste blog heb ik wat meer uitleg gegeven over wie ik juist ben, wat ik doe en waarom,
en welke plannen ik nog heb naar de toekomst toe.
Dus vergeet deze zeker niet te lezen als je wat meer wil weten over wie er juist achter deze blog zit.

Aangezien ik een tattooshop uitbaat, is het een must om ook een blog te schrijven over uiteraard.. TATTOOS!.

In deze en de volgende blogs ga ik proberen om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die de meeste mensen hebben 
voor ze een tattoo laten plaatsen (en zeker als het je eerste tattoo is) en wat de do's & dont's zijn bij het vinden van een goede tattoo-artiest.

So let's go!

 

Je eerste tattoo laten zetten :

Iets dat ik heel vaak hoor bij mijn klanten, maar ook bij vrienden/familie, is "ik wil heel graag een tattoo, maar ik zou niet weten wat", iets waar sommige van jullie zich waarschijnlijk helemaal ik kunnen vinden en wat ook heel normaal is.
Het is SUPER normaal om te twijfelen of geen idee te hebben, en daarvoor zijn wij er ook om jou te helpen. 

Maar bij sommige hiervan zie ik vaak dat zij als gevolg van de twijfels, impulsieve/niet doordachte tattoos laten plaatsen, gewoon 
"om een tattoo te hebben".
Wat uiteraard heel jammer is, want een tattoo is vrij 'snel' gezet, maar er wordt niet over nagedacht hoelang het duurt om hem terug weg te krijgen
en OF dat hij nog wel weggaat.

Daarom een kleine tip
Denk lang genoeg na over je tattoo voor dat je hem laat zetten, of je hem binnen enkele jaren nog mooi gaat vinden, of hij bij jou past, dat je hem niet beu wordt of in een "gekke" fase laat zetten,.. Want het is iets voor het leven.

Dit wil niet zeggen dat een tattoo altijd iets moet betekenen, wat heel veel mensen denken, je kan dit ook gewoon doen omdat je iets mooi vindt,
maar doe dit doordacht en niet impulsief.

Het volgende waar ik het graag over wil hebben is 

Hoe vind je een goede tattoo-artiest die bij jou past? : 

Ik als tattoo-artiest, vind het heel belangrijk dat mijn klanten zich op hun gemak voelen bij mij en ook het gevoel hebben dat ze eerlijk kunnen zijn 
tegen mij over de zaken die ze willen aanpassen aan hun tattoos of niet goed vinden VOOR dat hij gezet wordt.
Zodat als ze mijn shop verlaten, ze ook echt de tattoo hebben die ze wensten en misschien zelf beter.
Dat we samen kunnen nadenken wat het beste/mooiste is voor HUN, want niemand is hetzelfde en geen enkel lichaam is het zelfde.
Dit maakt het voor mij ook steeds een uitdaging om een tattoo zo goed mogelijk te laten passen, laten lijken alsof hij er altijd al gezeten heeft en een onderdeel is van jou.

Dus daar is mijn punt al voor een groot deel gemaakt.
Zoek een tattoo-artiest die je op je gemak stelt, waar JIJ je comfortabel bij voelt en die meedenkt met de ideeën die JIJ hebt.
Soms heb ik ook klanten die met de gekste ideeën komen en super leuk klinken, maar in de praktijk niet mogelijk zijn omwille van plaats, compositie,..
Maar dat wil niet zeggen dat hun idee niet op een andere manier uitgewerkt kan worden.
Als je dan een goede geëngageerde tattoo-artiest voor je hebt, dan kan je samen een mooi en leuk plan uitdenken waar jij blij mee bent en wat de tattoo-artiest kan waarmaken voor jou.

Wat weinig mensen weten is dat er voor tattoo-artiest jammer genoeg geen "diploma" bestaat, enkel een korte 3-daagse opleiding hygiëne procedures, wat wil zeggen dat in principe "iedereen" kan beginnen tattoëeren..

Daarom deze tips : 

- Kijk eerst naar de werken van de tattoo-artiest die je op het oog hebt, zijn ze mooi, netjes gezet, in de stijl die je aanspreekt.

-Kijk op voorhand even na of de artiest in een gekende shop werkt/uitbaat.
Er zijn deze tijd zeer veel mensen die thuis op eigen houtje beginnen met tattoëeren, voor spotprijsjes, zonder hygiënische opleiding of controle op wat ze doen. Vaak kan je daardoor niet al hun voorgaande werken zien, omdat dit niet officiëel gebeurt en je daarom ook niet weet wat je gaat krijgen.
Ik merk dat ik vaker en vaker dit soort tattoos moet proberen "oplossen". Vaak moet ik klanten telleurstellen omdat de tattoo te donker, 
te diep (dit leidt tot littekenvorming en uitgelopen inkt) of te groot gezet zijn, waardoor cover ups niet mogelijk zijn. De enige optie die er dan nog is, is laten laseren en ook dat is geen garantie dat het volledig weg is of dat je nadien geen littekens er aan overhoudt.

- Verzamel voldoende informatie over de tattooshop of artiest waar je jou tattoo laat zetten.
Dit kan je om te beginnen al doen door de artiest zelf even te contacteren en je daar goed te bevragen over de manier van werken, regels, procedures,..
Kijk na op het internet of via social media of je reviews/recensies kan vinden over de artiest en of deze goed zijn.

- Heb geen bang om wat meer geld te spenderen aan je tattoo, het is iets waar veel tijd en moeite in kruipt en veel passie in zit van de tattoo-artiest.
Laat je niet vangen door "kortingen" of "scherpe prijzen", een artiest die trost is op zijn werk en beseft hoeveel moeite er in kruipt, geeft zijn werk niet weg voor een "spotprijsje". 

 

Wees niet verlegen en heb geen bang om dit soort vragen te stellen, jij als klant hebt alle recht op zeker te zijn over waar jij je tattoo laat zetten.
De bedoeling van een tattoo is dat je een kunstwerk hebt waar je je leven lang trots op bent en wil laten zien en niet dat je steeds spijt krijgt wanneer je de tattoo ziet en hem probeert weg te stoppen.

Dus conclusie van DEEL 1 van deze blog

THINK BEFORE YOU INK!!

Deel 2 komt er zo snel mogelijk aan, dus houdt zeker onze social media in de gaten voor meer updates.

Kisses 

 

Pretty in Ink 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.